تاریخ انتشار: ۲۰ خرد ۱۳۹۵

– کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت انسان نیست بلکه می تواند سلامت را به مخاطره اندازد.

‌‌‌‌‌“گذارنیوز” :
اسماء حسن زاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن و سطح چربی های خون، از کنترل خارج شدن بیماری دیابت، فشار خون و مشکلات گوارشی می شوند واز این رو ضرورت دارد آنان با اصول صحیح تغذیه در این ماه پرفضیلت آشنا شوند.
وی اضافه کرد: غذای مصرفی روزه دار در ماه مبارک رمضان باید ساده باشد و همانند دیگر ماههای سال سه وعده غذایی را در افطاری، شام و سحری مدنظر قرار داده و هیچ کدام از آنان را حذف نکند.
حسن زاده، با اشاره به اینکه هرگز افطار نباید با آب سرد، غذاهای سرد و غذاهای پرچرب آغاز شود، افزود: مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی می شود و به همین دلیل مصرف اینگونه مواد محدود و به جای آن افطاری را با خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کند.
این کارشناس تغذیه یادآورشد: مصرف چای کم رنگ، شیر گرم و فرنی، شیر برنج، حلیم کم روغن نیز در آغاز افطار مناسب هستند.
وی ادامه داد: یک فرد روزه دار باید حداقل ۲۰ درصد کمتر از ماه های دیگر سال غذا بخورد زیرا سبب می شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربی های اضافی را بیابد.
حسن زاده با اشاره به اینکه تنوع غذا در ماه رمضان باید حفظ شود، گفت: فرد روزه دار باید در برنامه غذایی خود از پنج گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ و حبوبات و غذاهای پر فیبر محتوی الیاف طبیعی گیاهی استفاده کند.
این کارشناس افزود: در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان به مقدار حداقل ۸ لیوان بنوشد زیرا این کار در جلوگیری از یبوست، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظیم سوخت و ساز بدن بویژه در بیمارانی که کلیه های سنگ ساز دارند، مفید است.
وی گفت: استفاده از گوشتی که چربی آن جدا شده، مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب، استفاده نکردن از چربی های حیوانی بدلیل دارابودن چربی اشباع شده که باعث افزایش میزان کلسترول خون می شود از دیگر نکاتی است که باید ماه رمضان به آن توجه شود.
حسن زاده اظهارکرد: از روغنهای جامد برای پخت و پز نیز نباید استفاده کرد و سعی شود روش آب پز، بخار پز و کبابی و روغنهای مایع گیاهی به مقدار کم را جایگزین کند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد.
۶۱۶۴/۶۰۴۳

برچسب ها:
نظرات شما

دیدگاه شما

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

قالب وردپرس پوسته وردپرس پلاگین وردپرس وردپرس سئو وردپرس